Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Ordenar por: RelevanciaAutorTítuloAñoImprimir registros en formato de resumen
Registros recuperados : 78
Primera ... 1234 ... Última
1.Imagen marcada / sin marcar MENDOZA, A.; CAJARVILLE,C.; REPETTO, J. Behaviour of cows fed a total mixed ration with different access time to fresh forage. New Zealand Journal of Agricultural Research, 2018, v.. 61, no.1. p.102?108. Article History: Received 14 June 2017// Accepted 20 October 2017.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso restrito al objeto digitalImprime registro en el formato completo
2.Imagen marcada / sin marcar MENDOZA, A.; CAJARVILLE ,C.; REPETTO, J. Digestive response of dairy cows fed diets combining fresh forage with a total mixed ration. Journal of Dairy Science , v. 99, n.11, p. 8779-8789, 2016. Article history: Published online: August 18, 2016.//Accepted: May 11, 2016.//Received: February 11, 2016.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Imprime registro en el formato completo
3.Imagen marcada / sin marcar GONZÁLEZ, I.; CAJARVILLE, C.; CIGANDA, V. Evaluación de la Sustentabilidad de Sistemas de Producción de Carne de Intensidad Contrastante. [Resumen]. En: CONGRESO ASOCIACIÓN URUGUAYA DE PRODUCCIÓN ANIMAL (6º, Marzo, 2018, Tacuarembó, Uruguay). Tacuarembó: AUPA, 2018. p. 168.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
4.Imagen marcada / sin marcar DINI, Y.; CIGANDA, V.; CAJARVILLE, C. Estudio de la variabilidad de la técnica de estimación de consumo en pastoreo a través del marcador externo Dióxido de Titanio.(Study of the variability of intake estimation in grazing conditions using Titanium Dioxide as external marker). Veterinaria (Montevideo), 2017, v. 53 n. 208. p.1-11. Article history: Recibido: 01/08/2017//Aceptado: 25/11/2017
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
5.Imagen marcada / sin marcar MENDOZA, A.; CAJARVILLE, C.; REPETTO, J.L. Short communication: Intake, milk production, and milk fatty acid profile of dairy cows fed diets combining fresh forage with a total mixed ration. Journal of Dairy Science, 2016, v.99, no.3, p.1938-1944. Received 14 August 2015, Accepted 15 November 2015, Available online 6 January 2016
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
Ver detalles del registro Acceso restrito al objeto digitalImprime registro en el formato completo
6.Imagen marcada / sin marcar BRAMBILLASCA, S.; BRITOS, A.; DELUCA, C.; FRAGA, M.; CAJARVILLE, C. Addition of citrus pulp and apple pomace in diets for dogs: influence on fermentation kinetics, digestion, faecal characteristics and bacterial populations. Archives of Animal Nutrition, v. 67, n. 6, p. 492-502, 2013. Article history: Received 26 July 2013/ Accepted 4 October 2013.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso restrito al objeto digitalImprime registro en el formato completo
7.Imagen marcada / sin marcar ARROYO, J.M.; PÉREZ-RUCHEL, A.; REPETTO, J.; CAJARVILLE, C. Aspectos claves a considerar para lograr aumentos de 300 gramos diarios en engorde intensivos de corderos. In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 46., 2018, Paysandú, Uy., Matto, C.; Delpiazzo, R.(Ed.). Trabajos presentados. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2018. p. 42-51
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
Ver detalles del registro Acceso restrito al objeto digitalImprime registro en el formato completo
8.Imagen marcada / sin marcar CAJARVILLE, C.; MENDOZA, A.; SANTANA, A.; REPETTO, J. Avances en el manejo de la alimentación de la vaca lechera para optimizar la producción y calidad de la leche. In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 46., 2018, Paysandú, Uy., Matto, C.; Delpiazzo, R.(Ed.). Trabajos presentados. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2018. p. 51-60.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
9.Imagen marcada / sin marcar SANTANA, A.; CAJARVILLE, C.; MENDOZA, A.; REPETTO, J. Combination of legume-based herbage and total mixed ration (TMR) maintains intake and nutrient utilization of TMR and improves nitrogen utilization of herbage in heifers. Animal , v. 11 n.4, p 616-624, 2017. Article history: Received 18 September 2015 /7 Accepted 11 July 2016// First published online 11 October 2016.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso restrito al objeto digitalImprime registro en el formato completo
10.Imagen marcada / sin marcar PÉREZ-RUCHEL, A.; REPETTO, J.; ARROYO, J.M.; CAJARVILLE, C. Engorde intensivo de corderos:estrategias de alimentación en sistemas mixtos que incluyen pasturas. (Intensive fattening of lambs: feeding strategies in mixed systems including pastures). En: CONGRESO ASOCIACIÓN URUGUAYA DE PRODUCCIÓN ANIMAL (6º, Marzo, 2018, Tacuarembó, Uruguay). Tacuarembó: AUPA, 2018. p.41-44.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
11.Imagen marcada / sin marcar CAJARVILLE, C.; MENDOZA, A.; SANTANA, A.; REPETTO, J. En tiempo de intensificación productiva: ¿cuánto avanzamos en el conocimiento de los nuevos sistemas de alimentación de la vaca lechera? Veterinaria (Montevideo), v. 48, supl.1, p. 35-39, 2012.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
12.Imagen marcada / sin marcar CIGANDA, V.; DINI, Y.; ROMERO, C.; MARIOTTA, J.; CAJARVILLE, C. Developing country pecific emission factors for cattle in Uruguay. [Presentación oral]. In: WORKSHOP PROJECT TO REDUCE ENTERIC METHANE EMISSIONS. Montevideo: FONTAGRO, INIA, 31 de agosto 2016.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso restrito al objeto digitalImprime registro en el formato completo
13.Imagen marcada / sin marcar CIGANDA, V.; DINI, Y.; ROMERO, C.; MARIOTTA, J.; CAJARVILLE , C. Emisión de metano entérico en bovinos de carne bajo condiciones representativas de pastoreo en Uruguay: pasturas implantadas vs.campo natural degradado. Revista INIA, 2016, no.45, p. 49-52. (Revista INIA; 45)
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
14.Imagen marcada / sin marcar Britos, A.; Repetto, J.L.; Garciarena, D.; Cajarville, C. Efecto del suero de queso como aditivo de ensilajes de pastura sobre la conservación, los azúcares solubles y la producción de gas in vitro Agrociencia, 2007, v. 11, no. 2, p. 72-77
Biblioteca(s): INIA Tacuarembó.
Ver detalles del registro Imprime registro en el formato completo
15.Imagen marcada / sin marcar MENDOZA, A.; CAJARVILLE, C.; SANTANA, A.; REPETTO, J.L. ¿Hacia una nueva forma de pensar la alimentación de las vacas lecheras? La inserción del confinamiento en los sistemas pastoriles de producción de leche. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE BUIATRÍA, 15., JORNADAS URUGUAYAS DE BUIATRÍA, 39., 2011, Paysandú, Uruguay. Paysandú, UY: Centro Médico Veterinario de Paysandú, 2011.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
16.Imagen marcada / sin marcar REPETTO, J.; MENDOZA, A.; ANTUNEZ, G.; CAJARVILLE, C. Nuevos paradigmas de la cría y recría de hembras lecheras. In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 44., 2016, Paysandú, UY.; Gianneechini, E.; Elizondo, V. (Ed.).Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2016. p. 34-41
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
17.Imagen marcada / sin marcar CAPELESSO, A.; FARIÑA, S.; CAJARVILLE, C.; MENDOZA, A. O32 (not presented). Effect of feeding strategy and cow genotype on feed efficiency in pasture-based feeding systems. [conference abstract]. Animal - science proceedings, July 2023, Volume 14, Issue 4, Pages 566-567. https://doi.org/10.1016/j.anscip.2023.04.033 -- OPEN ACCESS. Article history: Available online 4 August 2023, Version of Record 4 August 2023. -- Corresponding author: A. Capelesso. ascapelesso@gmail.com -- Part of special issue: 11th International Symposium on the Nutrition of Herbivores (ISNH...
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
18.Imagen marcada / sin marcar SANTANA, A.; CAJARVILLE, C.; MENDOZA, A.; REPETTO, J.L. Including 8 hours of access to alfalfa in 1 or 2 grazing sessions in dairy cows fed a partial mixed ration: Effects on intake, behavior, digestion, and milk production and composition. Journal of Dairy Science. 2023, https://doi.org/10.3168/jds.2022-22743 --- [In Press, Corrected Proof]. OPEN ACCESS. Article history: Received 8 September 2022; Accepted 3 March 2023; Available online 18 July 2023. -- Correspondence author: : joselorepetto@gmail.com -- LICENSE: This is an open access article under the CC BY license...
Biblioteca(s): INIA Las Brujas.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
19.Imagen marcada / sin marcar SANTANA,A.; MENDOZA, A.; CAJARVILLE, C.; REPETTO, J.L. ¿Qué debemos cambiar para que la pasturas sigan teniendo una participación importante en la lechería del futuro?. In: Jornadas Uruguayas de Buiatría, 45., 2017, Paysandú, Uy., Matto, C.; Delpiazzo, R.(Ed.). Trabajos presentados. Paysandú: Centro Médico Veterinario de Paysandú/Sociedad Uruguaya de Buiatría, 2017. p.51-57.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
20.Imagen marcada / sin marcar CAJARVILLE, C.; MENDOZA, A.; SANTANA, A.; REPETTO, J. Raciones mezcladas con pasturas. Revista CUENCA, v. 17, p. 16-18 , 2013.
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela.
Ver detalles del registro Acceso al objeto digitalImprime registro en el formato completo
Registros recuperados : 78
Primera ... 1234 ... Última

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  19/07/2023
Actualizado :  19/07/2023
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  SANTANA, A.; CAJARVILLE, C.; MENDOZA, A.; REPETTO, J.L.
Afiliación :  A. SANTANA, Departamento de Producción Animal y Salud de los Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, San José, 801000, Uruguay; CECILIA CAJARVILLE, Departamento de Producción Animal y Salud de los Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, San José, 801000, Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSÉ LUIS REPETTO, Departamento de Producción Animal y Salud de los Sistemas Productivos (IPAV), Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, San José, 801000, Uruguay.
Título :  Including 8 hours of access to alfalfa in 1 or 2 grazing sessions in dairy cows fed a partial mixed ration: Effects on intake, behavior, digestion, and milk production and composition.
Fecha de publicación :  2023
Fuente / Imprenta :  Journal of Dairy Science. 2023, https://doi.org/10.3168/jds.2022-22743 --- [In Press, Corrected Proof]. OPEN ACCESS.
ISSN :  0022-0302
DOI :  10.3168/jds.2022-22743
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 8 September 2022; Accepted 3 March 2023; Available online 18 July 2023. -- Correspondence author: : joselorepetto@gmail.com -- LICENSE: This is an open access article under the CC BY license (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/). -- FUNDING: This experiment was partially supported by the Agencia Nacional de Innovación e Investigación of Uruguay (Grant FMV_3-2018-1-148846 to A. Santana). --
Contenido :  The aim of this study was to evaluate the inclusion of alfalfa grazing during 8 h continuous or partitioned in 2 separated sessions of 4 h after each milking, on nutrient intake, digestibility, ruminal fermentation, feeding behavior, milk production, milk composition, and milk fatty acid profile, in late-lactation cows fed a partial mixed ration (PMR). Twelve dairy cows (193 ± 83 d in milk, 584 ± 71 kg of body weight) were housed in individual outdoor pens and assigned to treatments according to a 3 × 3 Latin square design replicated 4 times. The treatments were as follows: (1) control (T0), cows were fed a total mixed ration (TMR) provided ad libitum 20.0% crude protein (CP), 32.2% neutral detergent fiber (NDF); (2) fed a diet combining a PMR which had the same ingredient composition as the TMR (60% of ad libitum intake) + 1 session of 8 h of pasture (T8), continuous grazing alfalfa (Medicago sativa; 20.6% CP, 35.8% NDF) after the p.m. milking; and (3) PMR (60% of ad libitum intake) + 2 daily sessions of 4 h of access to pasture after each milking (T4+4). The experiment lasted 57 d and was divided into 3 periods of 19 d each. The first 12 d of each period was used for diet adaptation, and the last 7 d was used for data collection. No differences among treatments were observed for any of the productive variables, feeding efficiency, or purine derivatives excretion. Cows in T0 had greater intake and apparent digestibility of dry matter, organic matter, and nonfibrous carbohyd... Presentar Todo
Palabras claves :  Fresh forage; Partial mixed ration; Ruminal fermentation.
Thesagro :  ALFALFA.
Asunto categoría :  L02 Alimentación animal
URL :  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022030223003740/pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB103605 - 1PXIAP - DDJournal of Dairy Science/2023
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional